lauantai 29. joulukuuta 2007

Lihaa piiloon eli miten Veli Ponteva sai uudet vaatteet.

Taas on siis se aika vuodesta,jolloinka ainakin joka toisessa torpassa piilotetaan lihaa hiki päässä.Yleisin lihapiilo on hernerokka,mutta jos on taas"vahingossa"tilannut 8 kiloa sikaa kahdelle syöjälle on peruskoulun matematiikallakin laskettavissa,että sikaa on jäljellä armottomienkin sikailujen jälkeen enemmän kuin normaali ihminen ( jätetään varusmiehet ja kapiaiset siis laskuista pois ) jaksaa vuoden aikana syödä.Täytynee siis ottaa kayttöön plan b...
Itse olen ainakin 3 päivän sikailujen jälkeen niin täysi koko tyyppiä,että jopa ihanan suloisen ja sympaattisen Babe-possun katseleminen televisiosta saa kylmän väreet pintaan vaikkakin tyypillä on siaksi ah,niin suloinen otsatukka.Tarkoituksena on siis saada sika syödyksi ja mieluiten jonkun muun kuin itsensä makuisena.
Mietin mihinkä Veli Pontevan laittaisin,kiusaukseen,laatikkoon,toasteihin vaiko kenties kastikkeeksi pastan seuralaiseksi ja sitten yht'äkkiä sen keksin,Veikan on saatava uudet vaatteet,eikä mitkä tahansa kledjut vaan ihanan juustoinen peitto johonka hänet kääräisisin kera mausteiden...

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
suolaa

Sekoita kuivat aineet ja juusto keskenänsä,lisää juusto ja kermaviili.Sekoita tasaiseksi ja laita täytteen tekemisen ajaksi jääkappiin lepäämään.

Kinkkua pieneksi silputtuna
Tomaattia
Sipuli
Tuorejuustoa chilillä maustettuna
Viherpippuria

Freesaa pieneksi silputtu sipuli ja lisää kuutioitu tomaatti pannulle.Hauduttele hissukseen viitisen minuuttia ja lisää kinkku sekä tuorejuusto+pippuri.Hauduta mössöä muutama minuutti niin,että se hieman jämäköityy.

Kaulitse taikinasta kaksi pyöreää n.30 cm halkaisijaltaan olevaa "lättyä"jotka jaetaan kahdeksaan osaan.Laita jokaisen leikkaamasi "sektorin"leveään päähän n.1 tl täytettä ja rullaa croissantin tapaan leveämmästä päästä kapeampaan.Laita Veli Pontevat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja voitele kananmunalla.Paista 225 astetta ja n.15 min.

P.S Olen törkeästi lainannut Hellapoliisilta ohjeen Veikan peittoon,mutten osaa linkittää ohjetta tähän,dorka mikä dorka... :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.