perjantai 14. joulukuuta 2007

Meidän ruokia ei kenenkään äidit tee

Vihaan valmisruokia,jos niitä voi edes ruuaksi kutsua!En pysty ymmärtämään ihmisiä jotka päivästä toiseen syövät ja ovat jopa valmiita maksamaan siitä scheissestä!Ainut valmisruoka jota olen joskus pakon edessä pystynyt syömään oli kinkkulasagne eikä sitäkään valmisteta enää.Johtuiko tuotannon lopettaminen kenties siitä että kyseinen tuote oli ihmisravinnoksi
kelpaavaa,tiedä häntä.No,ajatus lasagnen valmistamisesta jossain muussa kuin perinteisessä jauheliha versiosta on kytenyt mielessä jo pitemmän aikaa ja broiler-ja tonnikalalasagnejen jälkeen päätin kokeilla kinkkuista versiota,vaikka Misterin mielestä ainoa oikea lasse on juurikin se iänikuinen jauheliha...

300 grammaa kinkkua suikaloituna (voi ostaa myös valmiita suikaleita jos haluaa pitää suomalaiset äidit veroja maksamassa )
1,5 purkkia paseerattua tomaattia
2 sipulia
1 solo valkosipuli
lihaliemikuutio
sambal oelekia,mustapippuria,basilikaa ja ripaus sokeria
aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä silppuna

Freesaa sipuli,lisää tomaatti ja mausteet.Kiehuttele n.15 min ja lisää kinkku.Anna muhia liedellä sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

1 litra maitoa
50 grammaa voita
1 dl vehnäjauhoja
200 grammaa juustoa (melkein kaikki laadut käyvät,mutta itse olen mozzarella-emmetal sekoituksen kannalla )
viherpippuria,muskottipähkinää ja suolaa

Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot nopeasti sulan voin joukkoon.Lisää maitoa n.2 dl kerrallaan vispilällä sekoittaen.Kiehauta varovasti,lisää juusto raastettuna ja mausteet.

Öljyä vuoka.Laita vuoron perään ensin kinkku-ja sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä.Viimeiseen kerrokseen tulee ainoastaan juustolastiketta ja 1 pallo tuoretta mozzarellaa viipaloituna.Paista 200 astetta ja n.45 min.Lasagne on parasta kerran jäähtyneenä ja uudelleen lämmitettynä.

Kinkkulasse onnistui mielestäni hyvin ja Misterkin tykkäsi vaikka silppusin vielä päällimäiseen kerrokseen aurinkotomaatteja mozzan kaveriksi :)

Ei kommentteja: